Štampa

    Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj  organizuje  projekciju filma  Rašomon  u adaptaciji za osobe sa smetnjama vida. Prikazivanje filma održaće se u prostorijama Organizacije slijepih u Baru u petak 1. decembra u 17h.

 

    Rašomon je japanski film napravljen 1950. godine u režiji Akire Kurosave. Glavne uloge tumače Toširo Mifune, Mačiko Kio i Masajuki Mori.

     Jedan od najpoznatijih i opšteprihvaćenih filmskih režisera, Japanac Akira Kurosava dobitnik mnogih izutenih nagrada i priznanja, snimio je, polovinom prošlog veka, film „Rašomon“ Ovaj njegov film je poznat u čitavom svetu. Predstavlja jedno od najboljih filmskih ostvarenja ikada a govori, između ostalog, i o jednoj velikoj ljudskoj mani: sebičnosti.

     Projekcija filma prilagođenog osobama sa smetnjama vida realizuje se u sklopu redovnog umjetničkog programa barske Organizacije.

     Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj svakog prvog petka u mjesecu organizuje projekcije filmova za svoje članove kako bi se filmska umjetnost približila što širem krugu osoba sa smetnjama vida, koje su zbog svog senzornog oštećenja praktično onemogućene da uživaju u dostignućima filmske umjetnosti.